Kes küll suudaks nii peene tööga tegeleva äpi valmis teha? Ameeriklaste firma Orbit Logic, mis arendab tavaliselt riiklike tellimuste põhjal kosmose-, kaitse- ja luuretarkvara.

Kasutaja teavitamiseks on mitmeid allikaid, peamiselt avalik info kommerts- ja rahvusvaheliste satelliitide kohta, mille suurimaid allikaid on Põhja-Ameerika Õhutõrje Väejuhatus (NORAD).

Äpp kuvab ekraanile satelliidi trajektoori kasutaja asukoha ümber, aga võib ka hoiatusi saata, kui pildistav või skanniv satelliit lähedusse jõuab.

See ei tähenda tingimata, et keegi või miski teid otse ilmaruumist jälgib. Vastav satelliit võib lihtsalt läheduses viibida, või olla lähedalasuvale konkreetsele punktile keskendunud.

Tehiskaaslaste kohta saab lähemalt lugeda ja eri põhjustel huvipakkuvad asukohad kaardile märkida.

SpyMeSat edastab ainult avalikkusele kättesaadavat infot, nii et ei pea muretsema, kas sellest võiks saada terroristidele või muidu kurikaeltele abistav tööriist.

Autorid kinnitavad, et "terroristiriikides" pole äppi seni App Store'ist alla laaditud - kui te ei pea selliseks pahaendeliseks kohaks muuhulgas Brasiiliat, Šveitsit, Kanadat, Saksamaad või Austraaliat.

SpyMeSat nõuab töötamiseks Apple'i nutiseadet (iPhone, iPad, iPod Touch), opsüsteemiks vähemalt iOS 6 ja on optimeeritud kasutamiseks iPhone 5-ga. Äpi hind on 1,79 eurot.