Nosy Be saare elanikud hakkasid märatsema pärast seda, kui kadunud kaheksa-aastane poiss leiti surnuna ära lõigatud suguorganite ja keelega, teatas sandarmeeria asekomandör Guy Bobin Randriamaro AFP vahendusel.

„Märatsejad korraldasid inimjahi ja tapsid eurooplased,“ ütles Randriamaro pealinnas Antananarivos AFP-le.

Kohaliku politseikomissari Honoya Tilahizandry sõnul tapeti ja põletati eurooplased Ambatoloaka rannal.

Meeste nimedeks öeldi Sebastien ja Roberto.

Nende kodakondsus pole esialgu teada. Ametnikud andsid mõista, et nad mõlemad olid prantslased, kuid kohalike tunnistajate sõnul võis üks neist olla ka itaallane.

Mõrv leidis aset pärast mitu päeva kestnud pingeid. Kohalikud elanikud marssisid kolmapäeval poolsõjaväelise politsei jaoskonda, olles veendunud, et poisi tapjat hoitakse seal.

Julgeolekujõud teatasid, et tulistasid rahvahulga laialiajamiseks õhku, kuid vähemalt üks inimene sai surma ja kaks haavata.

Rahvahulk pani lisaks kaheksale majale tule otsa.

„Nad kahtlustasid, et kaks välismaalast olid mõrva ja inimorganite salakaubaveo taga,“ ütles Randriamaro. Ta lisas, et kaks meest olid piinamise peale organitega äritsemise üles tunnistanud.

Pealtnägija ütles kohalikule meediale, et märatsejad ajasid taga ainult kaht meest, kes arvati olevat olnud poisi röövimise tellijad, ja jätsid teised välismaalased rahule.

Prantsusmaa konsulaat kutsus oma kodanikke hoiduma Nosy Be saare külastamisest „kuni kord on taastatud, eriti randadel“.