Intervjuus San Franciscos toimunud Techcrunch Disrupti konverentsil küsiti Mayerilt, miks ei otsustanud tehnoloogiafirmad lihtsalt rääkida avalikkusele rohkem, millega USA jälgimisvõrgustik tegeleb. „Salastatud informatsiooni avaldamine on reetmine ja sind pannakse vangi,“ vastas Mayer.

Mayeri sõnul on ta uhke, et oli osa organisatsioonist, mis algusest peale 2007. aastal on olnud skeptiline ning uurinud üksiksasjalikult neid (NSA) teabenõudeid.

Yahoo on varem edutult kohtusse kaevanud välisluure järelevalvekohtu (FISA), mis annab NSA nuhkimisele õigusliku raamistiku. 2007. aastal palus Yahoo luba avaldada üksikasju NSA nõuete kohta. „Kui sa kaotad ja ei kuuletu, on see reetmine,“ ütles Mayer. „Me leiame, et on mõttekam töötada süsteemi sees.“

Zuckerberg ütles, et valitsus on teinud halba tööd inimeste privaatsuse ja oma kaitsekohustuste tasakaalustamisel.

„Valitsuse reageering oli: „Oh, ärge muretsege, me ei nuhi ühegi ameeriklase järel.“ Oi, suurepärane, see on tõesti abiks firmadele, mis püüavad teenindada inimesi üle maailma ja see kutsub tõepoolest esile kindluse Ameerika internetifirmades,“ ütles Zuckerberg pärast uudiste avaldamist valitsuse jälgimisprogrammi PRISM kohta.

Zuckerbergi sõnul püüdlevad Facebook ja teised edukalt suurema läbipaistvuse poole.

Esmaspäeval kohtusid Yahoo, Facebooki, Google'i ja teiste tehnoloogiafirmade juhid presidendi luure- ja kommunikatsioonigrupiga, mille ülesanne on vaadata üle USA luure- ja kommunikatsioonitehnoloogiad NSA paljastuste valguses.

Yahoo ja Facebook esitasid uued hagid FISA sundimiseks lubama suurema hulga informatsiooni avaldamist.

„Yahoo ei ole olnud võimeline osalema täiel määral debatis selle üle, kas valitsus on kasutanud oma võimu õigesti, sest valitsus on Yahoo sõnavabadust eelnevalt piiranud,“ teatas Yahoo oma avalduses. „Yahoo võimetus vastata uudistele on kahjustanud tema mainet ning õõnestanud tema äritegevust mitte ainult Ühendriikides, vaid üle maailma. Yahoo ei saa sellistele teadetele vastata paljalt üldise jutuga.“

Microsoft ja Google esitasid samuti esmaspäeval avaldused, et sundida FISA-t rohkem informatsiooni avaldama.

Google teatas, et palub luba avaldada üksikasjalik statistika rahvusliku julgeoleku alaste nõuete tüüpide kohta (kui selliseid on), mis ta on FISA heakskiidul saanud.