Teos alapealkirjaga "Blacklist" ilmub Euroopas 23. augustil. Kirjastaja endiselt Ubisoft, töö teostaja nende Toronto-stuudio (Wii U väljalaskes Shanghai-stuudio)

Sarja keskne kangelane, kogemustega spioon Sam Fisher on vahepealsetest probleemidest üle saanud ja töötab taas Onu Sami heaks; sedapuhku vastse Neljanda Ešeloni eesotsas ning terroristide vastu.

Teose seotus Eestiga selgus Fortele tänu mänguteemalisid videosid tootvale HDTanelile, kes postitas vastavateemalise teate oma Facebooki-lehele.

Täpsemalt: "Blacklist" toimub vähemalt osaliselt Pihtla vallas Saaremaal. Kas selle abil/põhjal valmis näiteks võrguareen või koguni mõni missioon, pole veel teada.

Pihtla vaatamisväärsused on näiteks 13. sajandil ehitatud Püha kirik ja ümmarguselt 7500 aasta vanune Kaali meteoriidikraatrite väli (valla saidi andmetel Eesti haruldasim loodusmälestis ja efektseim kraatriväli terves Euraasias).

Selle põhjal tundub, et põnevaid kohti Pihtlas jagub, mille põhjal mängu luua.

"Tom Clancy's Splinter Cell" ilmub mitmes väljalaskes – mänguseadmetele Windows-arvutid, PlayStation 3, Xbox 360 ja Wii U.