Paraku, nii palju kui ka erinevate riikide valitsused on UFO-teateid kontrollinud, pole ühtki käegakatsutavat võõrast kosmoselaeva tänaseni maailmale näidata. Ka nüüd, kui nende ametkondade arhiive ridamisi avalikuks on tehtud.

Seevastu toodab ridamisi ulmelisi ohupilte nii filmitööstus kui ka alternatiivmeedia, viimatiseks suurhitiks film "2012", mis pani suure osa maailma juba maailmalõppu ootama. New Age meediasse uskudes on tõendeid UFO-de olemasolu kohta jalaga segada, terve rida sekte on juba seadnud end valmis, et maailma lõpus UFO-dega minema lennata. Paraku eelmise aasta lõpp andis ka sellistele sektidele ikka väga valusa löögi. Maailm jäi alles, aga hüsteeria lõppes suure vaikusega.

Kerge on väita, et valitsused varjavat, mätsivat kinni, kuid kui UFO-sid tõesti nii palju Maa peal ringi lendaks, peaks ju olema ka keegi muu näinud midagi enamat kui vaid udust ümmargust moodustist eemal taevas. Ja nüüd, kui Maa orbiit kõikvõimalikke teleskoope ridamisi täis lükitud, peaks mõni UFO ka seal olema silma hakanud. Aga ei.

Küll on tõendite tekitamine jõudnud juba kunstiliselt üsna kõrgele tasemele.

https://gnnaz.com/2013/07/11/conspiracy-weekly-bad-ufo-photos

Ja nii tulebki UFO-lugudega minna nende algusse tagasi.

1938. aastal kanti ühes USA raadiojaamas ette H. G. Wellsi kuuldemäng Maailmade Sõda, Orson Wellesi ettekandes. Halloweeni õhtuks ajastatud novell oli niivõrd ehmatav, et paljud ameeriklased hakkasid tõsimeeli marslaste rünnaku märke otsima. Siis tuli peale maailmasõda, mis kahtlematult küttis inimeste hirme natuke teistel põhjustel üles. Aga hirm maaväliste ohtude suhtes jäi püsima.

24. juunil 1947 arvas üks erapiloot, nimega Kenneth Arnold, et nägi Washingtoni osariigi taevas lendamas üheksat taldrikukujulist objekti. Maandununa, läks ta sellest kohe meediale teatama ja sai üleilmse kajastuse. Oli sündinud mõiste "lendav taldrik," ning ühtäkki hakkasid inimesed üle kogu riigi ja seejärel ka üle maailma selliseid asju nägema.

Külma sõja alguses kardeti iga sõjalist ohtu tõsiselt, ning ka võimud olid sunnitud selliseidki teateid tõsiselt võtma. Ja nii leiutasid USA õhujõud 1953. aastal juba uue mõiste - tundmatu lendav objekt, ehk UFO. Igasugused komisjonid ja ametkonnad, kes neid teateid uurima pandi, surid küll varsti välja, sest mis jäi puuduma, olid veenvad tõendid. Küll tuli 1950. aastatel ringlusse ka kirjeldus "rohelistest mehikestest."

Hollywood haaras kohe tulnukail sarvist:

Meedias oli UFO-jaht juba valla pääsenud ja nii hakati leidma märke varasematest UFO-de külaskäikudest kuni 19. sajandini välja. Kord oli neid võimalik seletada ilmastikunähtustega, kord tegelike lendavate aparaatidega, kord mõjutas inimesi liigne fantaasia. Sekka ka täiesti sihilikke võltsinguid ja libateateid.

Äkki mõni tõesti nägi võõrast kosmoselaeva?

Mine tea, kuid nagu öeldud, see on usu küsimus.