Vandenõuteoreetik alustas väikese kaaskonnaga golfikeskuse poole sõitmist, nõudes häälekalt Bilderbergi grupi nõupidamise katkestamist ja karjudes muid loosungeid.

Briti politsei ja kohalik turvateenistus reageeris aga kiirelt ning peatas Jonesi paadi juba enne Bilderbergi grupi juurde jõudmist, vahendas telekanali CNN õhtuprogramm "Connect the World".

Mees oli politsei sekkumisest muidugi väga ärritatud, kuid nõustus siiski tagasi pöörduma.

Ajakirjanduse hinnangul võib ürituse turvamine Briti maksumaksjale maksma minna 2 miljonit naelsterlingit.

Meedia huvi selleaastase Bilderbergi grupi salajase nõupidamise vastu on erakordselt suur, kohal on nii uudisteagentuuride BBC ja CNN ajakirjanikud kui ka AFP ja Reutersi pressifotograafid. Samuti kohaliku Briti meedia trükiväljaannete esindajad ja muidugi mitu alternatiivmeedia reporterit.

Grove Hoteli golfikeskusesse on kogunenud maailma võimukamad

Salajasest miitingust võtavad osa suuremate pankade ja rahvusvaheliste firmade juhid, ÜRO organisatsioonid nagu näiteks Maailmapank, Maailma Kaubandusorganisatisoon, mitmed inimesed Euroopa Komisjonist, poliitikud Ameerikast, Kanadast, Hiinast, Suurbritanniast ja mujalt Euroopast ning isegi mõned ajakirjandustegelased.

Eestist ei osale nõupidamisel küll keegi, kuid näiteks põhjanaabritelt Soomest on kohale kutsutud suisa neli esindajat, sealhulgas rahandusminister Jutta Urpilainen.

Ametlikult osaleb miitingul vähemalt kahekümnest eri riigist kokku 138 inimest, kuid mõnede sõnul pole nimekiri täielik ja peategelased jäävad endiselt varju.

Bilderbergi rühmitus on nime saanud hotelli järgi, kus see 1954. aastal esmakordselt kokku tuli. Külma sõja algusajal reaktsioonina kommunismiohu vastu moodustatud grupeeringus näevad paljud kriitikud tänapäeval vandenõulasi ja uue kapitalistliku maailmakorra salajasi ettevalmistajaid.

Vandenõuteoreetikute hinnangul soovitakse panna toimima suisa nn uus maailmakord ehk totalitaarne maailmavalitsus.