"Pakkuda Tokyo ületöötanud tegevjuhtidele võimalust täiesti uudseks võitlustreeninguks ning tuua samas lavale turvaline, professionaalne ja enneolematu Las Vegase stiilis poksispordimatš, millest saaks regulaarne menuüritus Tokyo seltskonnasündmuste kalendris"... — sellise eesmärgi on püstitanud EFNi korraldav iseäralik ettevõte Ginja Ninjas.

Ettevõtte asutasid kolm korporatiivtöötajat, kelle arust oli nende ülemustel vaja võimalust n-ö auru välja lasta. Ning mis oleks selleks veel parem "ventiil" kui poks?

Korraldajaile ei piisanud aga vaid ainulaadse meelelahutusžanri toomisest masside ette — kogu üritusega teenitud tulu annetavad nad mitmesugustele heategevusorganisatsioonidele.

Seetõttu oli korporatsioonide ülemustel ka keerulisem kutset poksile tagasi lükata. Samas leiab korraldaja Dave Thomas, et tegelikult on Tokyo ettevõtete vaheline konkurentsivaim ka üksi piisavalt tuline, et tippjuhte poksiringi meelitada.

Üritustesarja teine matš toimus tänavu 24. mail; selle raames astusid kolme minuti pikkuste raundide korras üks-ühele-sportvõitlusse nii müügijuhid ja maaklerid kui ettevõtete presidendid ja tegevdirektorid.

Kellegi osalejatest polnud varasemat käsitsivõitluse kogemust. Selleks, et poksijad oleksid heas vormis ja nende esinemine vaatamisväärne, pidid juhtivtöötajaist rusikavõitleja-hakatised professionaalsete treenerite käe all läbi tegema tosina nädala pikkuse intensiivtreeningprogrammi.

Ehkki ürituse kandvaks teemaks oli lõbus meelelahutus, ei hoidnud võitlejad ennast tagasi, nagu on näha ka artiklile lisatud videotest.

Publiku seas viibivate sadade kolleegide ergutuskisast innustatuna leidsid kõik 14 korporatiivpoksijat, et peavad end köitega piiratud platsil tõestama.

EFN osutus nii edukaks, et korraldusfirma Ginja Ninjas kavatseb edaspidi jätkata selle korraldamist kaks korda aastas.