„Meid teeb sügavalt kurvaks Tim Samarase, tema poja Pauli ja nende kolleegi Carl Youngi kaotus,“ teatas Discovery Channel oma avalduses Fox Newsi vahendusel. „Meie mõtted ja palved on koos nende perekondadega.“

Oklahoma osariigi meditsiiniteenistus kinnitas Fox Newsile, et reedeses EF3-taseme tornaados hukkunute arv on tõusnud 13-ni. Hukkunute hulgas on kaks last.

Tim Samaras oli 20-aastase kogemusega tormijahtimisveteran, kes asutas projekti TWISTEX (Tactical Weather Intrumented Sampling in Tornadoes Experiment), mille eesmärk oli informatsiooni kogumine mõõtmisaparatuuri paigutamise abil tornaadode teele.

2004. aastal paigutas Samaras aparatuuri EF4-taseme tornaado teele. Siis mõõdeti saja millibaarine rõhu langus, mis on seni kehtiv rekord, teatas Discovery Channel.

Alates 2003. aastast vaatlesid Samaras, meteoroloog Carl Young ja nende meeskond kokku enam kui 125 tornaadot.

Samaras esines kolme hooaja jooksul Discovery Channeli saates.

„Me olime šokeeritud ja kurvastasime sügavalt, kuuldes uudist, et National Geographicu pikaajaline stipendiaat Tim Samaras on hukkunud,“ ütles National Geographicu tegev asepresident Terry Garcia oma avalduses. „Tim oli vapper ja hiilgav teadlane, kes järgnes kartmatult tornaadodele ja äikesele, et neid nähtusi paremini mõista.“

Oklahoma City piirkonnast pühkis reedel üle kokku viis tornaadot, teatas Associated Press.