Alustuseks meeldetuletus neile, kes ei viitsi uudise lõpus avada linke Forte varasemate lugude juurde samal teemal.

Google Glass (algse nimega Project Glass) on kuvarprillikomplekt. See ei erine pealtnäha tavaprillidest, aga lisab meie vaatevälja interaktiivseid võimalusi ja infot.

Androidi opsüsteemil põhinev GLASS võimaldab netis surfata, häälkäskluste abil infot töödelda, käigult digifotosid ja -videot toota jms. Arendajad saavad sellele äppe ja uusi kasutusviise ka lisada.

Mis siin riskantset on? Esiteks hind. Võrreldavaid futuprille arendavad mitmed teisedki firmad, aga keegi ei garanteeri, et inimesed tahavad nii kulukasse uudistootesse raha magama panna.

Isegi ligikaudne maksumus on avalikkusele tegelikult seni teadmata, aga Google'i ähmane lubadus hoida hind "alla 1500 dollari" (~1145 eurot) ei kõla just kutsuvalt.

Teiseks on GLASS toonud valusalt esile privaatsusküsimuse. Meid ümbritseb juba praegu palju salvestusseadmeid (alustades mobiil- ja nutiseadmetest) ning eeldatavasti iga meie tegevust internetis salvestatakse infomüümise ja reklaamide suunamise eesmärgil.

Kui aga meie keskele saabuvad video ja heli salvestamise ülimugavaks ja -kiireks muutvad kuvarprillid, võib see teiste jaoks mõnusa olemise ära rikkuda. Eriti kuna GLASS võimaldab salvestust alustada erilise välise märgita, nii et seda võib olla raske takistada.

Eriti murelikuks muutusid avalike paikade ja asutuste esindajad, kes on vähemalt USAs nii tragid, et lubavad kuvarprillide kasutamise oma alal rangelt keelustada. Kasvõi igaks juhuks, võimalike kohtuasjade hirmus - ameeriklased on ju erakordselt maiad kohtus käima.

Nende asutuste hulka kuuluvad kasiinod, kinod, baarid, stripiklubid jne - kuvarprillide vastaste armee on juba praegu mitmepalgeline ja kasvav.

Google loodab Explorer Editioni väljalaskenime kandvad prototüüpprillid peagi (tarkvara)arendajatele kätte jagada - aprillis või igatahes enne 15. mail algavat konverentsi Google I/O 2013. Nii et me isegi ei pruugi aimatagi veel võimalikke kasutusviise, mida GLASSile leitakse.