Tuumajaama nimi on Kashiwazaki Kariwa ja see koosneb seitsmest reaktorist, mille koguvõimsus on 8212 megavatti, vahendab ajakiri Imeline Teadus.

Tuumajaama võimsusest piisab 16 miljoni majapidamise varustamiseks elektriga. Võrdluseks võib ütelda, et traditsioonilise, naftal või gaasil töötava elektrijaama võimsus on harilikult umbes 600 kuni 1200 megavatti.

Jaapani tuumajaam alustas tööd 1985. aastal ja sai täielikult valmis 12 aastat hiljem. Tuumajaama võimsust kasutatakse aga harva täielikult ära, kuna üksikud reaktorid on sageli kontrolli teostamise või vea tõttu suletud.

2007. aastal tabas piirkonda tugev maavärin, mis tekitas tuumajaamale kahjustusi. Jaama purustused olid küll väikesed, aga kõik reaktorid pandi kinni ja avati alles 16 kuud hiljem, kui tuumajaama oli maavärinate vastu veelgi paremini kindlustatud.

Maailma suurim tuumajaam asub niisiis Jaapanis, selle nimi on Kashiwazaki Kariwa ning jaama võimsus on 8212 MW. Teist kohta hoiavad enda käes kanadalased, kelle Bruce'i tuumajaama võimsus on 6300 MW. Kolmanda koha on hõivanud ukrainlased – Zaporižžja tuumajaam annab 6000 MW. Auväärsel neljandal ja viiendal kohal on lõunakorealased – Uljini tuumajaam toodab 5923 ja Yonggwangi tuumajaam 5875 MW.