Eriti hull tundub asi muidugi tänapäeval läänemaailmas. Meie järeltulijad on (toetudes menukoomik Louis C.K. sõnadele) abitud, kasutud, karistamatud ja enesega rahulolevad parasiidid, kes ainult tarbivad ning vähemalt 20. eluaastani maailma tissi otsas ripuvad.

Olukord on erinev näiteks progressiivses Lõuna-Koreas. Sealseid mürsikuid ootab karm olelusvõitlus nii haridusteel (et pääseda vingemasse kõrgkooli) ... kui ka näiteks tavaelus, kui otsustada järgneva loo põhjal.

Lõuna-Korea armee esindajad korraldavad Sŏulis nimelt kaks korda aastas väljaõppelaagreid, mis panevad osalejate vastupidavuse korralikult proovile, nii füüsilises kui ka vaimses mõttes.

Need on tasulised (40 000 wonni ehk ümmarguselt 30 eurot) ja mõeldud vähemalt 13-aastastele (mõlemast soost). Aina menukamaks muutuvad ka mitteriiklike korraldajate sarnased laagrid.

Noorte kõrval osaleb igas eas huvilisi, militaarfännidest kuni peredeni välja. Küllap ei tule üllatusena, et poisse osaleb üldiselt rohkem kui tüdrukid.

Osalejaid ootavad kuni 10-tunnised treeningpäevad, mis sisaldavad nii üksi kui ka tiimiga täidetavaid ülesandeid jõuharjutustest köiega kõrgelt seinalt laskumise ja langevarjuhüpete imiteerimiseni välja - seda iga ilmaga, lumest paduvihmani.

Paljud nõudliku treeningu vastu huvi tundvad noored jäävad kogemusega mõistagi ka rahule.

17-aastane Kim Tae Hoon kommenteerib: "Isa sundis mind laagrit proovima kohe, kui 13 sain. Ta unistas ise armeeteenistusest, aga ta nägemine oli liiga kehv. Mulle hakkas igatahes meeldima ja ma olen laagrites käinud sellest peale igal suvel ja talvel. Leevendab hästi stressi ja on palju lõbusam kui arvutimängud!"

13-aastane laagrikaaslane lisab: "Mul on hea meel, et olen kaalu kaotanud. Ja ma tunnen end rohkem mehena kui enne!"

Vaata ka videot: