Kuubas nähti paukuvat tulekera taevas Rodase linna lähistel, samas kui California põhjaosa kohal oli tegemist veelgi väiksema "langeva tähega". Tšeljabinskit tabanud ja aknaid purustades enam kui tuhandet inimest vigastanud meteoriidiga neid võrrelda ei saa. Nende taevakivide algupära kohta NASA hoidub seni veel järeldusi tegemast, aga igal juhul olid nad Maad tabanud teise nurga alt kui see, mille alt tuli Maast mööda vuhisenud asteroid.

NASA eksperdid hindavad nüüd, et Venemaa Tšeljabinski kohal Maa atmosfääri suurel kiirusel sisenenud meteoorkeha läbimõõduks pidi olema 17 meetrit (kolmandik samal õhtul taevas nähtud asteroidiga võrreldes), paraku ei suutnud ükski teleskoopidest teda eelnevalt märgata. 10 000 tonni kaaluv meteoorkeha sisenes Maa atmosfääri kiirusega 64 373 km/h, tema plahvatuse lõhkejõudu hinnatakse nüüd 470 kilotonnile. Sisenemisest kuni hävinemiseni atmosfääris kulus sellel meteoorkehal 32,5 sekundit, teatab NASA.

Tegemist oli juba sellise suurusjärguga objektiga, milliseid NASA NEO (Near Earth Objects) programm püüab eelnevalt avastada. Aga teda ei nähtud. Sellest Maani jõudnud tükke, meteoriite, pole Venemaal seni leida suudetud.

Meteoor California taevas:
Meteoor Kuuba kohal: