Hiina sõjandusentusiastide internetti üles pandud fotodel on näha mustaks värvitud lahingulennukit lendamas. Lennuki fotod lekkisid internetti esimest korda septembris, vahendab AFP.

Hiina esimest stealth-hävitajat J-20 esitleti 2011. aasta alguses, kuid relvastusse pole seda oodata enne 2018. aastat. Hiina esimene lennukikandja asus teenistusse eelmisel kuul ning oodatakse, et sellele järgnevad peagi teised.

J-31 paistab olevat mobiilsem kui J-20 ja selle telikud lubavad arvata, et see on mõeldud opereerimiseks lennukikandjatelt, ütles sõjandusekspert Andrei Chang AFP-le.

Changi sõnul on J-31 sarnane USA viimaste „viienda põlvkonna“ stealth-hävitajatega, kuid selle mootor on väiksema võimsusega ja selles on kasutatud vähem radaritele nähtamatuid komposiitmaterjale.

„Võtab vähemalt 7-8 aastat aega, enne kui seda võib müüma hakata,“ ütles Chang ning lisas, et katselend oli ajastatud Hiina kord kümne aasta jooksul toimuva parteikongressi eelsele ajale. „Ma arvan, et režiim tahab kolleegidele näidata, et Hu Jintao režiim on Hiina jaoks palju saavutanud. Changi sõnul loodavad J-31 tootjad hakata seda eksportima liitlastele nagu Pakistan.