Esimeses järjekorras hakatakse iPhone 5 müüma 21. septembril USA-s, Austraalias, Kanadas, Prantsusmaal, Saksamaal, Hongkongis, Jaapanis, Singapuris ja Suurbritannias, vahendab Läti Delfi.

Seda, et Läti on teadlikult välja jäetud riikide nimekirjast, kus iPhone 5 hakatakse müüma 28. septembril, said operaatorfirma Latvijas Mobilais Telefons (LMT) esindajad teada, kui küsisid telefoni ja e-posti teel, kas Läti pole „teise laine“ nimekirjast välja jäetud kogemata, nagu LMT-s arvati.

Vastuseks saadi teada, et Läti jäeti teisest lainest välja Apple'i marketingiosakonna teadliku otsuse tulemusena. Apple'i esindajad ei hakanud seletama, milliste kriteeriumide järgi see otsus vastu võeti.

Apple'i ametliku teate järgi alustatakse iPhone 5 ametlikku müüki 28. septembril Läti naaberriikides Leedus ja Eestis ning Austrias, Belgias, Tšehhis, Taanis, Soomes, Ungaris, Iirimaal, Itaalias, Liechtensteinis, Luksemburgis, Hollandis, Uus-Meremaal, Norras, Poolas, Portugalis, Slovakkias, Sloveenias, Hispaanias, Rootsis ja Šveitsis.