Suurõppuse põhitegevus leiab aset Astrahani oblastis ja Dagestanis, kus erioperatsioonis osaleb merejalavägi ja motolaskurbrigaad. Mereväe grupp ründab samal ajal tinglikku vaenlast merelt ja õhust.

Rünnakus osaleb üle 50 sõjalennuki, teiste seas strateegilised raketikandjad Tupolev-160 ja rindepommitajad Suhhoi-24. Sõjakopteritel on teine ülesanne - kaitsta maaväe grupeeringuid.
Vene suurõppus Kavkaz-2012

Musta mere-äärse Novorossiiski (Tsemez) lähistel Raevskii polügoonil jälgis sõdurite ja ohvitseride tegevust ka Vene Föderatsiooni relvajõudude ülemjuhataja Putin, kes andis nende ettevalmistusele hindeks "väga hea".

"Me hakkame tugevdama meie riigi kaitsevõimet. Te olete suurepäraselt ettevalmistatud, te kõik olete haritud inimesed, näete, mis maailmas toimub, kuidas kahjuks kasvab jõu kasutamine rahvusvahelistes suhetes ja see kõik räägib sellest, et me peame oma püssirohu kuivana hoidma, peame tõstma Venemaa võimekust," ütles president õppusel osalejatele.

Veidi enne oma sütitavat kõnet autasustas Putin ohvitsere, kes olid juba jõudnud manöövritel silma paista. Kokku said ordenid ja medalid 14 sõjaväelast.

Suurõppus Kavkaz-2012 toimub nädala lõpuni. Sellest võtab osa ligi 8000 inimest ja üle 200 sõjamasina.