"Rajal esineb lõike, mille läbimine eeldab head rattavalitsemisoskust ja ka kõige osavam maastikurattur peab olema valmis ratta käekõrval lükkamiseks," ütles Kannel ja lisas, et rada täpselt järgides tuleb olla valmis nii märjaks kui mudaseks saamiseks.

Alari Kanneli kinnitusel on eeskätt Harjumaale jääv osa rajast ratturile tehniliselt küllalt keerukas ja aeglasemalt läbitav ning poolel teel oldi graafikust maas. "Raja teine pool läks kiiremaks, kohati sai pikki lõike kuni 30-kilomeetrise keskmise kiirusega võtta," ütles Kannel ja muheles, et kui ketimääre otsa sai, siis kasutati selle asendajana edukalt toiduõli.

RMK kutsub ka kõiki teisi matkateed läbinud matkaseltskondi enda kogemusi teistega jagama. RMK loodushoiuosakonna juhataja Marge Rammo sõnul on nii jalgsi- kui rattaseltskondi matkateed läbinud ilmselt juba mitmeid, mistõttu nendepoolne tagasiside on RMK-le väga oodatud.

"Kõik matkatee läbinud inimesed saavad RMK kodulehel aadressil http://loodusegakoos.ee/matkatee-blogi/matkapaevik täita ankeedi ja laadida üles pildid, mis annavad kinnituse raja läbimise kohta," ütles Marge Rammo ja lisas, et esimesed sissekanded koos soovitustega on juba üleval.

Viieliikmeline rattameeskond koosseisus Randy Korb, Heiti Hallikma, Reigo Luurmees, Erki Erm ja Alari Kannel alustas sõitu Lahemaalt Oandust kell 20.15 ning lõpetas järgmise päeva õhtul kell 19.15 Iklas.

RMK matkatee algab Lahemaa rahvuspargist, läbib kuut maakonda, kahte rahvusparki, üheksat kaitseala, kolme riigimetsa puhkeala ning lõpeb Eesti-Läti piiripunktis Iklas.

RMK matkatee on tähistatud kilomeetripostide ja suunavate siltidega. Infotahvlid rajal annavad ülevaate metsamajandusest ja –pärandist, kultuurist ja puhkamisest.