Souli keskringkonnakohus andis korralduse võtta müügilettidelt iPhone 3GS, iPhone 4, iPad 1 ja iPad 2 tooted, kuna need rikuvad kahte Samsungi telekommunikatsioonipatenti, vahendab BNS.

Samuti määras kohus, et Samsung rikkus ühte Apple'i patenti, mis on seotud nutitelefoni ekraaniga, ning keelustas Lõuna-Koreas Galaxy S2 ja veel mõnede Samsungi toodete müügi.

Kohtuotsus ei puuduta samas Samsungi ja Apple'i hiljuti müüki toodud seadmeid, mille hulgas on ka nutitelefonid iPhone 4S ja Galaxy S3.

Kohus andis ühtlasi korralduse kummalegi poolele tasuda õigusrikkumise eest oma rivaalile hüvitist. Nii tuleb Samsungil Apple'ile tasuda 25 miljonit woni (umbes 22 000 dollarit), samas USA tehnoloogiahiid peab Lõuna-Korea suurfirmale maksma 40 miljonit woni (umbes 35 200 dollarit), vahendas uudisteagentuur Yonhap.

Mullu aprillis esitatud hagi oli osa miljarditesse dollaritesse ulatuvast võitlusest maailma kahe suurema nutitelefonitootja vahel. Suurim kohtuprotsess käib USA-s, kus firmad peavad California osariigis San Jose kohtus pretsedenditut võitlust patentide ja innovatsiooni-alaste rikkumiste üle.

Cupertinos paiknev Apple kaebas Samsungi USA-s kohtusse mullu, süüdistades, et osa nende nutitelefonide ja tahvelarvutite tooteseeriast on ebaseaduslikult maha viksitud Apple'i iPhone'i ja iPadi pealt.

Samsung eitab süüdistusi ja väidab vastu, et kõik ettevõtted telefonitööstuses matkivad edu korral üksteise pealt ilma seaduslikke piire ületamast.

Apple esitas Suwonis paikneva Samsungi vastu 2,5 miljardi dollari suuruse hagi, mis on ajaloo üks suurimaid tehnoloogia-alaseid kohtuprotsesse.

Vandekohus alustas oma arutelusid kolmapäeval, kuulates selleks eelnevalt kolme nädala jooksul tunnistajate ütlusi.

Vaid mõned päevad pärast seda, kui Apple oli Samsungi kohtusse kaevanud, esitas Lõuna-Korea firma omakorda hagi kodumaal ja mitmel pool mujal, süüdistades Apple'it oma telekommunikatsiooni-alaste patentide rikkumises.

Apple vastas mullu juunis vastuhagiga Souli kohtusse, väites, et Samsung on kopeerinud nende iPhone'ilt ja iPadilt disaini- ja kasutajaliidese elemente.