Sony ostis teatavasti Rootsi suurkompaniilt Ericssonilt mobiilifirma osa välja ning plaanib nüüd uuendada oma mobiilifirma struktuuri ning muuta seda operatiivsemaks, vahendab Digital Spy.

Oktoobris plaanitakse kolida Lundis asuv peakorter ja muud juhtivad funktsioonid Tokyosse ning firma avaldas ka oma kärpekava, mis puudutab nende tegevust nii Rootsis kui ka Jaapanis.

Kulutused on peamiselt suunatud parandama turuefektiivsust ning kiirendama firma operatiivsust. Seega plaanitakse vähendada kuni 15 protsenti tööjõust, mis tähendab kuni 1000 töötaja vallandamist 2013. aasta lõpuks.

Enamik töökohti kaotatakse Lundis, kus eeldatavasti koondatakse ligi 650 konsultanti ja töötajat, kes peamiselt tulid tööle peale ülevõtmist Sony Ericssonist.

Olenemata reorganiseerimisest jääb Lund endiselt strateegiliseks kohaks Sony Mobile`ile. Seal hakatakse peamiselt tegelema tarkvara ja aplikatsioonide arendamisega.

Aprillis teatas Sony peakontor, et kavatseb üleilmselt koondada ligi 10 000 töökohta ja vähendada oma televiisorimudelite tootmist ligi 40 protsendi võrra. Sellega kavatseb firma ümber pöörata oma viimase aja kahjumid.

Pärast ligi 1,1 miljardist Sony Ericssoni väljaostu on Sony keskendunud agaralt mobiiliturule, lastes muuhulgas välja Xperia nutitelefonide seeria.