Fondi Avalik Arvamus (Obštšestvennoje mnenije) poolt läbi viidud uuring näitas, et veel aasta tagasi oli venemaalaste huvi poliitika vastu kümnendiku võrra väiksem - 46 protsenti, vahendab Interfax.

Selgus, et kõige enam peetakse poliitkõnelusi oma sugulaste-hõimlastega (38%), sõpradega (30%), kolleegidega (17%) ja naabritega (12%).

Kõige populaarsemad teemad on praegu maailmasündmused - olümpiamängud, olukord Süürias, Vene-Gruusia kokkupõrke aastapäev, mille vastu tundis huvi seitse protsenti küsitletutest.

Järgnesid võim ja poliitika - Riigiduuma töö, miitinguid keelav seadlus ja teised päevakajalised teemad (6%). Sama paljusid inimesi huvitas ka hindade ja teenuste kasv. Madal elukvaliteet, pension ja palgatase oli teemaks neljal protsendil.

Viimase aja venemaalaste apoliitilisuse tipp oli septembris 2011 (53%).

Nädalavahetusel läbiviidud küsitluses osales 1500 inimesest koosnev läbilõige ühiskonnast, kes elasid 43-s Föderatsiooni regioonis.

Levada keskuse läbiviidud küsitlusest selgus aga, et kolmandat korda presidendiks saanud Vladimir Putini tegevusega on rahul 69 protsenti venemaalastest. Maikuus oli see näitaja madalam - 63%. Rahulolematuid vastavalt 30% ja 35%.

Presidendist peaministriks "taandatud" Dmitri Medvedevi vastavad näitajad kukkusid aga 64%-lt mais, 57%-ni augustis. Tema tegevusega polnud rahul 35% ja 42% vastanutest.