Roskosmose piloteeritavate programmide valitsuse juht Aleksei Krasnov ütles RIA Novostile, et kuulsa soprani kosmoselennu üksikasjad ja kuupäevad pole veel paigas.

"Ma arvan, et järgmist [kosmose]turisti puudutav kindlus saabub pooleteise kuu-kahe jooksul. Selle aja jooksul tekib rohkmem infot, mis saab kättesaadavaks ka pressile. Meie kolleegid Space Adventures'is uurivad turuolukorda ja valmistavad programmi ette," selgitas Krasnov.

Ta lisas, et Brightmani lend toimuks 2015. aastal. Lauljatar lennutatakse raketil Sojuz Rahvusvahelisse kosmosejaama, mis on praegu ainus kosmoseturismile avatud sihtkoht. Inglanna külastas hiljuti Vene Föderatsiooni kosmosekeskust ja sai sealsetelt arstidelt "dobroo" kosmosetreeninguteks.

Juhul kui ta läbib treeningprogrammi saab temast kahkesas kosmoseturist. Samuti teine naisturist peale iraanlannat Anousheh Ansari ja teine meelelahutusäritegelane peale Québecist pärit Cirque de Soleil asutajat Guy Laliberté'd.

Sopran Sarah Brightman on lisaks klassikale esitanud ka palju popmuusikat. Tantsijana alustanud naine sai muusikalide Kassid (Cats) ja Ooperifantoom (The Phantom of the opera) täheks. Ta on saanud üle 180 kuld- ja plaatinaplaadi rohkem kui 40 riigis. Kaks korda - 1992 ja 2008 laulis ta suveolümpiamängudel. Lisaks ka lauluga "Shall be done" 2010. aastal Vancouveri talimängudel.

Esimeseks kosmoseturistiks sai 2001. aastal USA miljonärist ärimees Dennis Tito. Praeguseks viimane turist oli miljardär Laliberté, kelle 11-päevane kosmosereis lõppes oktobris 2009. Tema eelkäija USA-Ungari programmeerija Károly (Charles) Simonyi lend maksis 35 miljonit dollarit.