Käesolev aasta on Eestis kuulutatud Teadusaastaks ning sellest ajendatuna kannavad tänavused Tartu Hansapäevad tiitlit „Uurivad Tartu Hansapäevad“.

Reedel, Hansapäevade esimesel päeval, on Teaduslinnas võimalik kohata ka potentsiaalseid tulevasi nobeliste – 2012. aasta Rahvusvahelisel füüsikaolümpiaadil osalenud noored veedavad olümpiaadijärgse vaba päeva Tartus ning osalevad mitmetes Teaduslinnas toimuvates programmides ja töötubades. Rahvusvahelisest seltskonnast tingituna on reedesel päeval võimalik kõigil soovijatel lisaks eesti keeles toimuvatele tegevustele osaleda loengutes, ekskursioonidel ja töötubades, mis viiakse läbi inglise keeles (vaata kavast täpsemalt).

Teaduslinnal on kaks keset - tähetorni juures leiavad aset füüsikaga seotud tegevused ja toomkiriku juures tegutsevad ülejäänud teadusvaldkonnad ning mitmed Eesti muuseumid.

Lisaks eelmisel aastat populaarseks saanud tegevustele saab Teaduslinnas osaleda ka võluketaste valmistamise töötoas, valmistada omanäolisi t-särke kasutades kromatograafimeetodit, osaleda fotoorienteerumises Toomel, vaadelda päikest, õppida lähemalt tundma inimese aju ja teha veel paljugi muud. Saab näha ka Tartu Ülikooli teadlaste avastusi, mis on leidnud või leidmas rakendust igapäevaelus. Sel aastal osalevad Teaduslinnas ka Eesti Maaülikooli noorteadlased.

Kõik Teaduslinnas toimuvad programmid ja töötoad on tasuta ning piletiga on võimalik külastada ka ajaloo muuseumi, toomkiriku torne, Tartu tähetorni ja TÜ kunstimuuseumi (20. ja 21. juulil).

Toomele tasub sammud seada 20. juulil juba kell 10, kuna siis algab TÜ ajaloo muuseumi valges saalis „Ülikoolide karjääripäev“, kus on võimalik tutvuda õppimisvõimalustega Massachusettsi Tehnoloogiainstituudis (MIT), Oxfordi Ülikoolis, Singapuri Riiklikus Ülikoolis, Tallinna Tehnikaülikoolis ja Tartu Ülikoolis.

Lisaks peab iga ülikool päeva jooksul ennast tutvustava ettekande TÜ ajaloo muuseumi konverentsisaalis (täpsemad kellaajad vaata kavast!).

Teaduslinn on avatud:
Reede, 20. juuli kell 12.30-18.00
Laupäev, 21. juuli kell 11.00-20.00
Pühapäev, 22. juuli 11.00-17.00