Gripihooaeg algas hiljem kui tavaliselt (28. novembril - 4. detsembril 2011. a) ja oli leebe. Grippi haigestumine saavutas kõrgtaseme 13. veebruari ja 4. märtsi 2012 vahel ning levis ühtlaselt kogu Euroopas, vahendab Eesti terviseamet.

Grippi haigestumist põhjustas peamiselt A(H3N2) gripiviirus (88% juhtudest) ning vähesel määral B gripiviirus ja A(H1N1)pdm09 gripiviirus (12%).

Raskeid gripi haigusjuhte oli suhteliselt vähe ning need esinesid põhiliselt alla 5 aastaste laste ja üle 65 aastaste täiskasvanute seas ning neid põhjustas A(H3H2) gripiviirus. Haigestumist põhjustanud gripiviirused olid tundlikud põhiliste gripiravimite oseltamiviiri ja zanamiviiri vastu.

Sesoonse gripivaktsiini koostisse kuulunud vaktsiiniviirused kujundasid vaktsineeritud inimestel immuunkaitse vähemalt 95% juhtudest, s.t sesoonne gripivaktsiin oli kõrge efektiivsusega.

Gripihooajal diagnoositi Eestis laboratoorselt kinnitatud grippi 452 juhul, neist 415 juhul oli tegemist A-gripi ja 37 korral B-gripiga. Alatüpeeriti 143 A-gripiviirust, need kõik olid A gripiviiruse alatüübid (H3N2).

Kuigi gripihooaeg on lõppenud ja Terviseamet ei anna enam iganädalast ülevaadet haigestumiste kohta, toimub seire jätkuvalt ning infot nädalase haigestunute arvu ja laboratoorselt kinnitatud gripiviiruste kohta leiab SIIT.