Vaja on häid ideid, aga ka õigeid koostööpartnereid – oma ala spetsialiste, kes suudaksid uuendusmeelse ettevõtja keerulised arendusküsimused viljakale teele juhtida. Kuidas neid tarku inimesi üles leida, kui Eesti ülikoolides ja teadusasutustes töötab üle 3500 teadlase? Just selleks, et viia ettevõtja kiiresti ja lihtsalt kokku õigete teadlastega, lõid kuus Eesti ülikooli koostöövõrgustiku Adapter.

Adapteri võrgustikku kuulub praegu 15 Eesti ülikooli ning teadus- ja arendusasutust. See tähendab head ülevaadet Eestis teaduskompetentsist, millega võimalikke arendusküsimusi lahendada. Teadusasutuste vahelise koostöövõrgustikuna on Adapter ainulaadne – on ju ülikoolid omavahel konkurendid. Omakasupüüdmatult ja üksteist austades töötab Adapter ettevõtluse konkurentsivõime suurendamise ja hea ettevõtluskeskkonna nimel.

Ühe päringuga on võimalik pöörduda kõigi Adapteri partnerite ehk 15 teadusasutuse poole korraga. Päringu esitamine on kõigile tasuta ja vastus saabub 5 tööpäeva jooksul. Vaata lähemalt www.adapter.ee

Sellest, kuidas veebileht Adapter.ee teadusasutuste tarkust ettevõtlusse pumpab räägib lähemalt Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus Mektory tehnoloogiasiirde keskuse projektijuht Ilmar Härg.

Teadus- ja hariduspodcast’i “Innovaatika” juhtis ajakirjanik Martin Hanson. Küsimuste, kommentaaride ja parandustega palume pöörduda toimetuse poole kirja teel, kirjutades aadressile innovaatika@ekspressmeedia.ee

Kuula järjekordset teadussaate “Innovaatika” lindistust siit:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid