Järgmiseks heidamegi pilgu kuuele lühimale jõele maailmas.

Tamborasi jõgi

Tamborasi jõgi Indoneesias Kagu-Sulawesi provintsis Kolaka regentkonnas Tamborasis on vaid 20 meetrit pikk.

Jõgi saab alguse allikast kaljusel künkal, voolab risti üle kitsa ranna ja suubub Boni lahte. Türkiisrohelise veega jõgi on turistide seas populaarne vaatamisväärsus.

Reprua jõgi

Reprua jõgi Abhaasias Gruusias on veidi pikem kui 27 meetrit. Selle allikas asub Krubera koopas, mis on sügavuselt teine koobas planeedil. Reprua jõgi suubub Musta merre.

Ombla jõgi

Ombla jõgi Horvaatias Dubrovniku lähedal on ainult 30 meetri pikkune, kuid sellel on hulk tõelisele jõele omaseid karakteristikuid.

Jõgi saab alguse karstiallikast, mida 400-meetrise mäemassiivi jalamil asuvas suures koopas toidab põhjavesi. Seejärel voolab veekogu paisuni, millest teisel pool suubub Aadria merre.

Hoolimata lühidusest on Ombla jõel tohutusuur, vähemalt 600 ruutkilomeetrine ja mõnede hinnangute kohaselt isegi kuni 900 ruutkilomeetrine valgala Aadria mere ranniku ning Dubrovniku ja Popovo Polje piirkondade vahel. Dubrovniku elanikud ammutavad Ombla jõest ka oma joogivee.

Roe’ jõgi

Montana osariigis Great Fallsi linna lähedal voolav ainult 61 meetri pikkune Roe’ jõgi on kõige lühem jõgi Ameerika Ühendriikides. Mõnda aega tunnistas Guinnessi rekordiraamat Roe’ jõge maailma lühimaks jõeks, aga enam mitte.

Los Patos

Los Patos (tõlkes “Pardijõgi”) asub Dominikaani Vabariigis Paraíso linna lähedal. Samuti 61 meetri pikkune jõgi on üks lühemaid maailmas. Los Patose jõgi on kohalike seas populaarne kalastus- ja kümbluskoht.

D jõgi

D nimeline jõgi Oregoni osariigis USA-s voolab Devils Lake’i järvest Vaiksesse ookeani ja on vaid 130 meetrit pikk.

D jõe omapärane napp nimi pärineb 1940. aastast, mil Delake'i linna kaubanduskoda kuulutas välja konkursi seni lihtsalt “äravooluks” (ingl outlet) kutsutud veekogu nimetamiseks, kuna toona paistis, et see võib olla maailma lühim jõgi.

Konkursi võitis Johanna Beard Oregoni osariigist Albanyst, kelle pakutud sobivalt lühikese nimetuse USA geograafiliste nimede amet ka ametlikuks tunnistas.