Moekad juhtmeta kõrvaklapid on palju kallimad kui need „tavalised”, mida nutitelefoni külge igapäevaseks kasutamiseks ühendame ja mida võib kõigest mõne euro eest. Muidugi ei maksa siin hinna osas armu loota ka Apple’i poolt, kes kalliste toodete poolest kurikuulus on.

Juhtmeta kõrvaklappe pakub õunafirma mitme mudeli kujul, soodsaim on hinnavaatlus.ee andmetel AirPods 2, mille eest Eesti edasimüüjad küsivad vähemalt 144 eurot. Uusim ja ka kalleim on kahe ja poole kuu eest ilmunud AirPods Pro, mis maksab vähemalt 274 eurot.

Vot ja selle uusima ja kalleimaga on nüüd häda. Kasutajad kurdavad veebis, et Pro edastatav heli ei kõla enam nii hästi kui seni.

Tehnoloogiatestide sait RTINGS.com uuris asja ja kinnitas, et probleem on tõesti ehtne ja teada on ka süüdlane. Asi on detsembris ilmunud tarkvarauuenduses (täpsemalt püsivarauuenduses) nimega 2C54.

Kui su Pods kandis enne püsivara-väljalaset 2B588 ja lasi hiljem 2C54 paigaldada, siis võib olla, et müraeraldus on bassialas halvenenud. See tähendab, et ANC (aktiivse müraeralduse) käivitades pole klapid enam nii tõhusad ümbritseva keskkonna helisid blokeerima. Väiksemaid probeeme võib esineda ka keskmiste (keskulatuse) helide ja kõrgete toonide täpsuses.

Kuigi 2C54 muutis AirPods Pro töökvaliteeti mõnes aspektis ka väidetavalt paremaks, siis Apple otsustas püsivarauuenduse siiski n-ö tagasi kutsuda. Kui sinu klapid selle juba omale said, siis pole teha muud kui oodata, et tootja mingi paranduse väljastaks.

Püsivara väljalaset saab kontrollida, kui klapid Bluetooth 5 side teel iPhone’iga ühendad ja telefoni peamenüüs sobrad (Settings – General – About – AirPods – Firmware Version). Kui seal on kirjas 2B588, on kõik eeldatavasti tore. Kui aga see kurikuulus 2C54, siis võib probleeme esineda.

Püsivara (ingl firmware) on seadme püsimällu salvestatud käsu- ja andmekogum. Tootjad täiendavad selle abil juba müügilolevaid seadmeid, mis eeldab selle tavalise tarkvaravärskenduse kombel allalaadimist.