WRC tänavune meeskondlik maailmameister Hyundai ilmselgelt armastab autosporti ja oskab teha toredaid autosid. Lisaks WRC ja ringrajaautodele tehakse arendustööd mitmesuguste prototüüpidega.

Värskeim prototüüp on keskmootoriga tagasillaveoline RM19. Selle eelkäijateks olid RM14, RM15 ja paari aasta tagune RM16. Kõikide RM-versioonide alusmudeliks on USAs ja Aasias müüdav Hyundai Veloster.

Uus RM on eelkäijaist laiem ja veelgi sportlikuma väljanägemisega, kirsiks koogil on võimas antitiib ja difuusor ning 20-tollised rattad.

390 hj võimsuse eest hoolitseb TCR ringrajaautodelt laenatud 2-liitrine 4-silindriline turbotatud bensiinimootor – RM19 kiirendab nullist sajani 4 sekundiga ja tippkiiruse piir on seatud 250 km/h juurde.

Lisatud videost on hästi kuulda, mis häält RM19 rajal teeb. Tõelisel autofännil tuleb seda kuuldes tibutagi ning soov kasvõi natuke, väga natuke ise RM19ga sõita.

Autoblog.com kirjutab, et olulised pole niivõrd RM19 tehnilised üksikasjad vaid võimalus, et see või mõni teine sellele järgnev prototüüp jõuab tootmisse.

Järjestikku juba neljas keskmootoriga prototüübi versioon näitab, et Hyundail on asjaga tõsi taga ja ühel ilusal päeval peaks see tootmisliinidele minema. Ja see oleks ju päris rõõmustav!

Muidugi tasub arvestada ka võimalusega, et RM mudelid Euroopasse ei jõua – nagu Velostergi. Samas, neil on nüüd ju Ott Tänak. Mis tähendab, et sarnaselt Toyotas antud panusele võiks Tänak lihvida tulevikus ka Hyundai sportautode divisjoni teemante. Ning kes julgeb siis meile siin öelda, et Tänak tegi, aga teile ei anna!?