Väljas söömas käies uuri klienditeenindajalt, millisest riigist toit pärit on, kirjutas portaal Sverigesnatur.

Kui see on toodud lennukiga teiseltpoolt maakera, on kindel, et selle transpordiks on kulunud hulgaliselt kütust. Küsi, kas toitlustusasutus pakub ka taimetoitu ja võimalusel eelista seda lihatoidule. Nagu teada, siis liha tootmine tekitab palju kasvuhoonegaase.

Küsi kindlasti, kas pakutakse ka ümberkaudsetes piirkondades kasvatatud toitu. Toit, mis on kasvanud sulle lähedal, on su tervisele ja keskkonnale kõige parem.

Veel mõned näpunäited keskkonnateadlike valikute tegemiseks:
1. Eelista hooajale vastavat toitu.
2. Kala tellides tunne huvi, kus see püütud on ja kas see on kasvatatud säästlikult.
3. Nõua infot lihatoodete päritolu kohta ning tunne huvi, kas lihaloomi on õiglaselt koheldud.

Teadagi, sellised küsimused on klienditeenindajale ebamugavad ja tihti nendele vastuseid ei teata. Ent mida rohkem me selliseid küsimusi esitame, seda enam hakkavad toiduasutuste omanikud hoolitsema selle eest, et pakutav toit oleks kvaliteetne, keskkonnasõbralik ja klientidele vastuvõetav.