"Eyes on Earth" ehk "silmad Maale" nime kandev üritustesari hõlmab endas messiala, kus asuvad interaktiivsed kioskid, mis aitavad selgitada seda, kuidas kosmoses andmeid kogutakse ning mida nendega teha saab. Samuti on tavainimestele suunatud loengud, kus selgitatakse seda, mille poolest Copernicuse programm inimestele kasulik on ning kuidas selle käigus kogutavat infot enda kasuks rakendada saab.

Lisaks sellele on ette nähtud terve hulk töötubasid, mis on suunatud just erialainimestele. Näiteks on plaanis Tallinnas läbi viia töötuba, millega tahetakse kohalikele hüdrosfääri uurijatele selgitada, kuidas nad saavad kasutada Copernicuse programmi käigus kogutud andmeid, et näiteks Läänemere või teiste Eesti veekogude veekvaliteeti mõõta.

Euroopas toimub kokku viis sellist üritust, lisaks Eestile toimuvad või on need juba toimunud Saksamaal, Hollandis, Itaalias ja Rumeenias. Üritused on suunatud nii eriala spetsialistidele, kuid ka tavainimestele. Ligipääs kogu üritusele on tasuta. Ürituse täpsemat programmi vaata SIIT!

Copernicus on Euroopa Liidu Maa-vaatlusprogramm, mille tööd organiseerib Euroopa Komisjon. Euroopa Kosmoseagentuuri, Euroopa Meteoroloogiasatelliitide Kasutamise Organisatsiooni, Euroopa Keskulatusega Ilmaprognooside Keskuse ja teiste teadusorganisatsioonidega koostöös hallatava projekti eesmärgiks on oma pakkuda kasulikku infot teenusepakkujatele, avalikele asutustele ja rahvusvahelistele organisatsioonidele.