Kokku saavad uuenduse 35 telefoni, sealhulgas ka mitmed Huawei alla kuuluva odavbrändi Honori seadmed. Esmajärjekorras saavad uuenduse aga loomulikult Huawei viimased lipulaevad, Huawei P30 ja P30 Pro seadmed, kuhu jõuavad uuendused novembris.

Selle aasta lõpus peaksid uuendused saama ka Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20 RS Porsche Design ja Mate 20 X. Praeguse plaani kohaselt peaks see toimuma hiljemalt detsembrikuus. Veel saavad sel aastal uuele operatsioonisüsteemile ligipääsu Honor 20, Honor 20 Pro ja Honor View 20 seadmed.

Järgmised mudelid saavad uuenduspaketi aga alles järgmise aasta märtsikuus, hetkel kuuluvad sinna hulka P30 Lite, P20, P20 Pro, Mate 10, Mate 10 Pro ja Mate 10 Porsche Design mudelid.

See tähendab, et üle jääb veel 15 saladuslikku mudelit, mille kohta Huawei hetkel rohkem infot ei jaganud. Küll aga on teada see, et kõik 35 uue operatsioonisüsteemi versiooni saavat mudelit saavad selle hiljemalt järgmise aasta juunikuuks.

Viimased arengud Huawei ja USA valitsuse vahelises konfliktis viitavad, et uutel Huawei telefonidel enam Google'i versiooni Androidi operatsioonisüsteemist näha ei saa. See tähendab, et ära kaovad kõik eelpaigaldatud Google'i rakendused, sealhulgas näiteks Google Play rakendustepood, Google Maps ja Gmail. Huaweil jääb aga küll võimalus kasutada Androidi operatsioonisüsteemi, kuna see kasutab avatud lähtekoodi.

Siiani pole teada, kuidas Huawei Google'i keeldudest tekkinud olukorraga täpselt kohaneb ning millise operatsioonisüsteemiga tootja uued telefonid turule tulevad, kuid selle kohta saame rohkem teada juba 19. septembril, kui ettevõte oma uusimaid telefone tutvustab.