Microsofti, Carnegie Melloni Ülikooli ja Pennsylvania Ülikooli spetsialistid uurisid oma koostatud teadustöös 22 484 pornolehekülge ning leidsid, et lausa 93 protsenti neist jagavad kogutud infot kolmandate osapooltega.

Uurimuse koostajad rõhutavad oma töös, et siinkohal ei kaitse surfajaid ka incognito-režiim. See küll hoiab valgust kartvad veebiaadressid seadmes hoitavast ajaloost eemal, kuid ei takista kuidagi andmete kogumist. Rõhutatakse, et režiimi kasutamine võib olla pigem isegi probleem, kuna tekitab inimestes võlts-turvatunde, et nende andmeid ei koguta.

Suurfirmad, eriti Google, omavad tegelikult väga head ülevaadet, millega internetis tegeletakse. Kuna mitmed veebilehed kasutavad Google'i reklaamimüügiplatvormi ja analüütikaprogrammi, on uurimuse kohaselt Google'il ülevaade koguni 74 protsendil täiskasvanutele suunatud lehtedel toimuvast. Ka Facebookil on põgus info olemas, kuid neil on seirevõimekus vaid umbes 10 protsendi selliste saitide üle.

Uurijate sõnul on andmete jagamine kolmandatele osapooltele ohtlik, kuna lekkida võivad väga isiklikud andmed, mis otseselt viitavad kasutaja seksuaalsetele eelistustele ning võivad viia väljapressimiste, diskrimineerimise ja ebavõrdsuse süvenemiseni. Lisaks tuuakse välja, et kuna mõnedes riikides on samasooliste konsensuslik läbikäimine ning huvi selle vastu seadusega keelatud ja karistatav, võivad sellise info paljastumisel mõningaid inimesi oodata karmid karistused või koguni surm.