"Rakendamaks presidendi kaks nädalat tagasi G20 tipp-kohtumisel antud lubadust, hakkab kaubandusministeerium ettevõtetele väljastama lubasid toodete puhul, mis ei kujuta USA julgeolekule ohtu," teatas Ross, viidates Trumpi kahe nädala tagusele teadaandele.

Rossi sõnul jäävad mõned 5G tehnoloogiat puudutavad komponendid ja süsteemid esialgu veel keelu alla, kuid mitmed kiipe tootvad ettevõtted saavad loa oma tooteid Huaweile müüa. NY Timesi sõnul on valitsuse otsusest muuhulgas kasu firmadele nagu Intel ja Google, kes müüvad Huaweile tarkvara, mikrokiipe ning muid komponente.

Mitmed USA tehnoloogiaettevõtted on olnud kaubanduskeelu suhtes murelikud, sest selle tulemusena jääksid nad ilma suurest osast tulust ning Huawei oleks pidanud pöörduma neile vajalike komponentide ostmiseks USA ettevõtete konkurentide poole Jaapanis ja Lõuna-Koreas.

Huawei Baltikumi juht Ricky Chen kommenteeris olukorda järgmiselt: "Küberturvalisus baseerub rahvusvahelistele standarditele millest Huawei on alati kinni pidanud. Me hindame enda tootearenduses küberturvalisust kõrgelt ning oleme teinud selle nimel tööd, et tehnoloogia vastaks ka nõuetele. Olenemata kaubanduspiirangutest oleme jätkanud tootearendust, pakkudes jätkuvalt turvalisi ja innovaatilisi seadmeid."