Eksperimendi eesmärk oli luua ühesuunaline helilainete levimist võimaldav lahendus. Täpsemalt kasutasime me kaht akustilist resonaatorit - ühest resonaatorist tulev heli võib olla teises kuuldav, aga mitte vastupidi," selgitas Yale füüsikaprofessor Jack Harris Phys.orgile.

Siinkohal tuli teadlastele abiks laser, täpsemini lasersüsteem, mis võimendas või vaigistas helilainet olenevalt selle suunast. Kuna ka soojus koosneb vibratsioonidest, otsustasid teadlased lahendust testida ka soojusvoogude puhul ning see toimis. "Me saame panna soojuse liikuma punktist A punkti B või vastupidi, olenevalt sellest, kumb punkt on soojem või külmem," selgitas Harris.

Harris võrdles katset olukorraga, kus jääkuubikud pannakse vedeliku sisse. "See on võrreldav olukorraga, kus me oleks pannud jääkuubikud sooja vette ning need läheks seal üha külmemaks samal ajal kui vesi läheks veel soojemaks. Siis aga saaks me ühe laserisätte muutmisega soojuse uuesti õigetpidi liikuma panna, nii et jääkuubikud sulavad ja vesi jaheneb pisut," ütles Harris.