Peugeot hübriidajamiga autosid oleme pikisilmi oodanud: kaks aastat tagasi, tuttuue 3008 linnamaasturi esitlusel lubati, et sama mudel jõuab turule ka keskkonnasäästliku hübriidina. Seda, kas tulemas on pistik- või tavahübriid, ei öeldud.

Kes kannatab, see häid uudiseid kuuleb: järgmisel aastal toovadki prantslased turule uued laetavad (plug-in) hübriidmootorid, millest nelikveoline HYBRID4 on mõeldud linnamaasturile Peugeot 3008 ning esiveoline HYBRID kupee-sedaanile Peugeot 508 ja universaalkerega 508 SW’le. Uute hübriidmootoritega automudeleid saab Eestis soetada alates järgmise aasta 4. kvartalist.

Peugeot uued pistikhübriidid annavad senisest erineva sõidukogemuse ning on tänu elektriajami nullheitmetele (ZEV) ka keskkonna seisukohalt hea valik. Nelikveoline HYBRID4 pakub särtsakat sõiduelamust, seda eriti sportrežiimil, linnas aga on võimalik kulgeda üksnes elektri jõul.

Vastavalt sellele, kas sõidetakse maanteel, linnas või maastikul, saab valida esi- või nelikveolise veoskeemi, 225- või 300-hobujõulise mootori ning kupee-sedaani, universaali või linnamaasturi vahel.