Liigast osa võtvate meeskondade hulk on märgatavalt suurenenud - kui eelmisel hooajal osales liigas 20 võistkonda, siis sel hooajal pistis kvalifikatsiooniturniiril rinda 66 võistkonda, kellest turniirile kvalifitseerus 46. Auhinnafond on samuti 5000 euro võrra suurenenud ning moodustab nüüdseks 15 000 eurot. Mängud on juba käimas ning kasvõi täna õhtul saab BESL-i kodulehel mängudele kaasa elada.

Liiga üks korraldajatest, Jānis Dzērve, on rõõmus, et liiga mängukomplekti on lisandunud Battle Royale mäng PUBG ehk Playerunknowns Battlegrounds. "Järgmist hooaega silmas pidades on meie fookus praegu sellel, et üritada komplekti lisada ka Fortnite, mis praegu on noorte hulgas eriti populaarne," ütles Dzērve. Mehe sõnul on tore näha, et liiga aktiivsus ja toetajate arv on suurenenud ning ta loodab, et BESL aitab Balti riikide noortel ette valmistuda rahvusvahelisteks suurturniirideks.

Peale värskelt lisandunud PUBG mängitakse liigas veel League of Legendsi ja Counter-Strike: Global Offensive'i nimelisi arvutimänge. PUBG karika nimel võistleb 20 võistkonda, League of Legendsi ja CS:GO parimateks pürgib vastavalt 10 ja 16 tiimi.

21 liigas osalevat võistkonda on pärit Lätist, 15 Leedust ja 10 Eestist. Hooaeg kestab üheksa nädalat ning lõppeb oktoobri lõpus toimuva HyperTown festivaliga, mis peetakse Saku Suurhallis ning kus toimub ka hooaja finaalturniir ja tehnoloogiamess.