Tabeli lõid Richard Watson ja Anna Cupani pärast seda, kui nad olid Wikipediast läbi lugenud igava ja kuivavõitu tulevikutehnoloogiate nimekirja. Teadlased tahtsid kõikvõimalikke tehnoprognoose visualiseerida.

Tabeliga saab lähemalt tutvuda SIIN.

Elemendid on jaotatud värvide järgi ja kahele teljele. y-telg hindab elemendi võimalikku ühiskondlikku häirivust madalast kõrgeni, x-telg aga seda, kui varsti tehnoloogia argiellu jõudmine võib teoks saada.

Värvide järgi jagunevad elemendid selliselt: rohelist värvi lahendused on kasutuses juba praegu. Kollased võivad tulla kasutusse lähitulevikus, punased kaugemas – nii umbes 20 aasta pärast. Hallid elemendid tähistavad aga selliseid tehnoloogilisi lahendusi, mille tegelikkusse jõudmine on „väga ebatõenäoline, aga mitte võimatu“.

Nii on näiteks element 23, Cm ehk laboris kasvatatud liha (Cultured meat) roheliste tehnoloogiate seas, kuna see on juba olemas. Elelment Xx ehk humanoid-seksirobot on kollaste tehnoloogiate äärealal, punaste seast võib välja tuua näiteks Mp (Male pregnancy), mis tähistab meeste rasedust ja hallilt alalt ühe vastuolulisema asjana näiteks Ht, mis tähistab sõnapaari Head transplant ehk pea siirdamist (või peaks see olema ikkagi keha siirdamine?).

Elementide juures olevad numbrid on teemaviited tabeli parempoolses osas olevatele näidetele, mille puhul keegi on siis kas mõne tehnoloogia juba kasutusele võtnud või siis vähemalt rääkinud mõttest seda teha.