Inteli emaplaadipõhised graafikalahendused on ammu piisavalt võimsad, et tavalisteks arvutitegevusteks ja lihtsate brauseripõhiste mängude jaoks pole eraldi kaarti hankida ja lisada vajagi.

Nüüd aga soovib tehnoloogiahiid heita graafikakaardi-kunnidele AMD-le ja nVidiale kinda ning võimsaid graafikakaarte alates 2020. aastast ka ise pakkuma hakata.

Selle uudise tõi avalikkuse ette Inteli tegevjuht Brian Krzanich juuni alguses peetud, analüütikutele suunatud üritusel.

Kas AMD ja nVidia peaksid muret tundma? Kindlasti. Asi pole ainult selles, et kas arvutimängurid soovivad edaspidi just Inteli graafikakaarte soetada. Neid on vaja ka teistes, isegi suuremates ja tulusamates valdkondades nagu andmekeskused, tehisintellekti-arendused jm.

Intel pole veel selgitanud, milliseid graafikalahendusi nad täpselt toota soovivad. Ega ka seda, et kas need kannavad Inteli logo või on plaan lasta teistel firmadel oma tehnoloogia põhjal kaarte valmistada, nagu teevad ka AMD ja nVidia.

Möödunud sügisel kuulsime ka, et Intel alustas koostööd AMD-ga, et korraliku mängujõudlusega õhukesi ja kergeid sülearvuteid luua.

Kui tavainimestest rääkida, siis võimsaid graafikakaarte vajavad peamiselt mängu- ja graafikatöötluse-arvutid. See kõlab mõnele ehk nišivärgina, aga tegelikult liigub siin palju raha, mida tõestavad ka turuliidri nVidia aina jätkuvalt head majandustulemused.

Kuna võimsaid kaarte on vaja ka Bitcoini või muu krüptoraha kaevandamiseks (vähemalt nii, et see võiks ära tasuda), siis pole nõudlus lähiajal kuhugi kadumas.