Muu hulgas selliseid maailmakuulsaid artiste nagu Tom Petty, Neil Young, Missy Elliot ja The Doors esindav ettevõte süüdistab Spotifyd nende muusika litsentsita kasutamises ning selle eest kompensatsiooni maksmata jätmises, vahendab CNN.

Kohtusse antud dokumentides on mainitud ära rohkem kui 10 000 laulu, näiteks Tom Petty kuulus hitt "Free Falling" ja Ameerika rokkansambli Rage Against the Machine'i "Calm Like A Bomb". Wixen nõuab kohtu kaudu Spotifylt iga laulu eest 150 000 dollarit hüvitist, mis on USA autoriõiguste seaduse kohaselt suurim võimalik summa.

USA seadus sätestab, et igal lindistatud teosel on kaks eraldi autoriõigust: üks lindistusele ja üks muusikalise heliloomingule. Wixen rõhubki sellele, et Spotify on "läinud otseteed mööda" ja teinud esimese osas lepingud kõikide suuremate plaadifirmadega, kuid ei ole artistidelt loomingu autoriõigusi omandanud.

See ei ole Spotify esimene taoline kohtuvaidlus. Alles mais lepiti kokku 43 miljoni dollari suuruses valurahas grupi laulukirjutajatega, kes samuti süüdistasid ettevõtet oma muusika litsentsita kasutamises ja selle eest autoritasude maksmata jätmises. Kolm samasugust kohtuasja on ettevõtet ähvardamas ka Tennessees.

Spotify väärtus on väidetavalt 19 miljardit dollarit. Tänavu lähevad ettevõtte aktsiad eeldatavasti avalikule pakkumisele New Yorgi börsile, mis peaks seda väärtust veelgi kasvatama.