Must, punane ja kollane värv kaardil näitab lämmastikdioksiidi kõrgendatud kontsentratsiooni atmosfääri madalamates kihtides, ehk sisuliuselt õhus, mida me kõik sisse hingame. Seda õhusaastet tekitab kõige enam energeetika, tööstus ja liiklus, see põhjustab otseselt hingamisteede ärritust, looduses aga vetikate vohamist ja veekogude hapnemist. Lisaks lämmastikdioksiidile, näitab OMI ka süsinikdioksiidi kontsentratsiooni.

Lokaalseid saastekoldeid näeme ennekõike Põhja-Itaalia tööstuspiirkonna, Moskva, Istanbuli ja Pariisi kohal, aga kõige rängemini saastunud laik laiub Belgiast ja Hollandist kuni Londonini välja. Ka Saksamaa ja Poola ei paista just puhtusega silma.

Mujal maailmas on näha õhu kvaliteedi järsku langust India kohal ja järsku paranemist USA kohal. Isegi Hiinas on hakanud õhusaaste vähendamiseks astutud sammud lõpuks tulemusi andma.

Omi saadeti üles 2004. aastal koos NASA satelliidiga Aura, mis tiirleb Maa kohal 700 km kõrgusel, poolusi ületaval orbiidil. Eelmisel reedel Venemaalt orbiidile saadetud Sentinel 5 Precursor satelliit ja sellega kaasas käiv Tropomi-seade peaks jätkama Omi tööd veelgi täpsemate seadistustega. Tropomi töötasid välja hollandlased, koostöös Euroopa kosmoseagentuuriga ESA.

Mõlemad aparaadid mõõdavad atmosfäärist tagasi peegelduvat päikesevalgust, ja 13 aastaga on arusaam sellest heitgaaside fenomenist meie atmosfääris tunduvalt paranenud.