Huawei on hiljuti hoidnud Samsungi ja Apple'i järel suurima telefonitootja kohta, aga firma eesmärk on Apple'i asemel teiseks tõusta.

Huawei esindajad hakkasid seda avalikult kuulutama alates mullu novembrist, oma tollase tipptelefoni Mate 9 esmatutvustuse ajal. Nad avaldasid lootust, et saavutavad eesmärgi paari lähiaasta jooksul.

Huawei on nüüdseks tänavuse aasta teise tegevuskvartali majandustulemused avalikkuse ette toonud, ja selgub, et eesmärk ongi saavutatud. Huawei on väljastatud koguste järgi kujunenud Apple'ist suuremaks telefonitootjaks.

ekraanitõmmis (Counterpoint Researchi turu-uuring)

Selline kvartalivõrdlustel põhinev võit on vast üürike, sest Apple'il on usutavasti kohe ilmumas vähemalt üks uus iPhone. Aasta kolmas kvartal võib seega väga erinevaid tulemusi tuua.

Kui vaadelda aasta teise kvartali jooksul enim müüdud telefone, siis jääb samas silma, et Huawei mudeleid esikümnes pole.

Esimese ja teise koha on võtnud Apple'i seni uusimad iPhone'id 7 ja 7 Plus, kolmas-neljas koht kuulub Oppo aparaatidele, Samsungi kevadine tippmudel Galaxy S8 on viies, jne. Nii et Huawei värske teine koht on hetkel pigem märgilise tähtsusega.

ekraanitõmmis (Counterpoint Researchi turu-uuring)

Apple'i puhul on muidugi hämmastav, et iPhone'e ikka nii palju müüakse, arvestades nende pigem soolast hinda. Androidi telefoni võib saada isegi vähem kui saja euroga, kuigi kvaliteet on muidugi palju madalam.

Huawei on hiljuti muide kuulutanud, et nemadki on odavtelefonide valmistamisest tüdinud, sest nii ei teeni ju üldse raha. Kui Apple ja Huawei hakkavad konkureerima just kallimate telefonide vallas, näiteks seadmed alates 400-500 eurost, siis kaotab viimane on ühe senise tugeva trumbi.

Huawei on juba mõne aja jooksul olnud lisaks juhtiv võrguseadmete tootja – selle tiitli napsasid nad 2012. a Ericssonilt.