Ametlikku pressiteadet pole AvtoVAZ Lada 4×4 (endine Niva) prototüüpimise lõpetamise kohta väljastanud, aga juba 2014. aastast on AvtoVAZi inseneride laual olnud plaan, kasutada uue 4×4 platvormina Renault Dusteri või Sandero põhja. Nüüd tundub, et plaanist on saanud tööplaan.

Põhimõtteliselt oli väikesele ringile see uudis teada juba 2016. aasta novembris, ent mingitel seniteadmata põhjustel on vanadel VAZ seadmetel algatatud töö Lada 4×4 New Generationi kallal nüüd peatatud.

AvtoVAZ insenerid on mõne aasta jooksul loonud neli Niva-3 mudeli prototüüpi, need kõik on erinevas valmimisjärgus. Nüüd on pliiatsitel lastud käest kukkuda ja masinad seisma pandud, sest oodatakse korraldust, peatada prototüüpimine. Ametlik käsk peaks ülalt alla jõudma lähipäevil.

Enne insenere sai Niva prototüüpimise lõpetamisest ning Lada Duster – maasturi tootmisplaanidest teada laiem üldsus. Tänavu 30. jaanuaril andis AvtoVAZ inseneeriaosakonna asepresident Harald Gruebel intervjuu VAZ-TVle, kus ta muudatuse korraks jutuks võttis. Gruebeli jutu kinnitamiseks peaks AvtoVAZ väljastama ametliku pressiteate, mida meedia pikisilmi ootab.

Võimalik, et ametlikust pressiteate väljastamisest hiilitakse piinlikult vaikides mööda. Selleks annab alust VAZi pressiteenistuse käik. Nimelt jagati Gruebeli intervjuupäeval meediale saadetud pikas ja lohisevas teates vihjeid Duster 2le, vaikiti maha aga Niva 3.
Loe edasi siit