„SpaceX-is on olnud tõeline peomeeleolu, inimesed on tõesti ülirõõmsad,“ ütles SpaceX-i juht Elon Musk stardile järgnenud telekonverentsil.

SpaceX-i töötajail on õnnelik olemiseks ka piisavalt põhjust: esiteks oli see esimene start pärast sunnitud pausi alates tänavu juunist. Siis plahvatas Falcon 9 kanderakett, mis pidi täiendama varusid Rahvusvahelises Kosmosejaamas.

Teiseks on Falcon 9 läbinud põhjaliku uuenduskuuri eesmärgiga selle ohutust tõsta. Muuhulgas uuendati ka astmete eraldamise süsteem.

Kolmandaks, kümme minutit pärast starti õnnestus esmakordselt ka raketi esimese astme maandamine. Kaks varasemat katset (tõsi, mitte maismaale, vaid platvormile ookeanis) ebaõnnestusid tänavu jaanuaris ja aprillis.

Falcon 9 esimese astme maandamine on pikk samm selles suunas, et muuta kanderakett osaliselt taaskasutatavaks, mida ettevõte peab planeetidevaheliste kosmoselendude elementaarseks eelduseks.

Nagu ütleb ettevõte oma veeblilehel – Falcon 9 kanderakett maksab umbes sama palju kui tänapäevane reisilennuk, mis erinevalt raketist teeb oma eluaja jooksul kümneid tuhandeid lende. Taaskasutatav kanderakett suudaks alandada kosmoselendude hinda sadu kordi.