Allikaks on ajaleht Siberian Times, mille väitel on Venemaa kaitseministeerium tellinud firmalt Augur RosAeroSystems õhulaevu, mis suudaks kohale toimetada 200 inimest ja/või 60 tonni kaupa, esimesi juba aastaks 2018.

Õhulaevad ATLANT (аэростатический транспортный летательный аппарат нового типа, e k aerostaatiline uut tüüpi lendav transpordiaparaat) oleks 130 meetrit pikad ja nad arendaks õhus kiirust 170 km/h, ühendades elemente lennukite, dirižaablite ja hõljukaluste disainist. Külgedel paistavad paiknevat nii lennukitiivad kui ka rootorid, lennumasin ise kujutab endast tüüpilist tsepeliini.

Eesmärgiks olevat muuta kauba- ja varustusevedu Siberi ja Kaug-Ida suurte avaruste vahel senisest lennutranspordist odavamaks. Jakuutias valmiks lennuvahenditele ka omaette baasid.

Kiiruselt jäävad alused küll lennukitele selgelt alla, aga just õhulaeva kergus muudaks suuremate kaubakoguste transpordi odavamaks. Kui muidugi keegi jälle kaitseministeeriumile "õhku" pole müünud. Seni on nähtud oluliselt väiksema dirižaabli Au-30 katsetusi.