Google'i asjamehed on aga päid murdnud ja tulnud lagedale ideega, millel on täitsa jumet: teha Androidi-nutikellad ühilduvaks ka teiste mobiilsete platvormidega.

Kuna enamik taibukelli vajab oma täisfunktsionaalsuse vallapäästmiseks "suurema" nutiseadme (telefon või tahvel) olemasolu, oleks ju tore, kui Android Weariga ajanäitajad suhtleksid ka näiteks Lumia või iPhone'iga, mitte ei peaks piirduma Androidi-telefonidega.

Android Weari osakonna tippjuht Jeff Chang teatab, et Google'i poolt on selliseks asjaks huvi täiesti olemas, aga "asi pole 100% meie kontrolli all. On tehnilisi piiranguid, rakendusliidestega seotud piirangud..."

See, et teiste mobiili-opsüsteemide arendajad eesotsas Apple'iga pole tõenäoliselt huvitatud ühisesse liivakasti kolimast, ei saa Changile kindlasti värske üllatusena tulla.

Algselt Huffington Postile antud intervjuus ilmunud ütlusi saab seega võtta meeleheitliku üleskutsena, lootuses avalikkuselt algatusele nii palju positiivset vastukaja koguda, et isegi Apple ümber mõtleb. Nad ju ometi lubasid MS Office'i hiljuti ka iPhone'ile-iPadile.

Google on nutikellade tulevikule mõeldes kahtlemata õige sammu astunud, nüüd on vaja ainult suur kuri Apple kuidagi paati meelitada.

Heal juhul võib see juhtuda umbes 3-5 aasta pärast, kui Apple on üksi katsetanud ja otsustanud, et nutikelladel pole siiski jumet. Kas me oleme siis veel sellistest vidinatest huvitatud?

Ja halval juhul teeb just Apple'i iWatch kõigile konkurentidele ära ning jätab need ikkagi lõhkise küna ette.

Eelnevat arvestades tundub, et Google on asunud võimatule missioonile. Aga mis neil üle jääb, kui võimatud missioonid selles vallas tulemusi ei anna!