Kaubanduses on saada väga palju erinevat autokosmeetikat eri hinnaklassis ja kvaliteedis. Nende valikust sõltub ka kaitseomaduste kestvus ja kasutusmugavus. Paljud autoomanikud piirduvad tavalise kiirpesuga autopesulas, kuid sellest meie kliimas kahjuks ei piisa.

Mida teha, et autolt oleks lihtne lund ja jääd eemaldada ning uksetihendid ei külmuks? Kuidas kaitsta värvipinda soolade eest?
Alustada tuleks põhjalikust sõiduki puhastamisest nii seest kui ka väljast.

Välispuhastust soovitaks alustada pigieemaldusest, selle tegevusega saab auto pealispind puhtaks asfaldiplekkidest ja vanadest vahajääkidest. Järgnevalt tuleks pesta šampooniga, mis ei sisalda kaitsevaha ega kaitsepolümeere ning seejärel hoolikalt kuivatada. Pärast neid toiminguid on värvipind ette valmistatud kaitsevaha peale kandmiseks.
Kaitsevahad jagunevad kiir- ja püsivahadeks. Kiirvahad kaitsevad kuni 3kuud, püsivahad kuni 1 aasta. Lisaks on olemas klaaside poleer-kaitsevahad. Vahatamine tekitab autole kaitsekihi mustuse ja jäätumise eest.

Edasi tuleks pöörata tähelepanu uksetihendite hooldamisele. Kõigepealt puhastada need kummipuhastusainega ja seejärel katta silikooni sisaldava tootega. See tagab probleemideta ukse avamise pakasega ja hoiab tihendid elastsena.

Auto salongis tuleks pöörata tähelepanu armatuuri, istmete ja klaaside hooldamisele. Lähtuda tuleks materjalist, millest detailid on valmistatud. Plastiku puhastamiseks ja kaitsmiseks on olemas matistavat või läikivat efekti andvad tooted. Ainetes sisalduvad polümeerid muudavad plastiku ka tolmuhülgavaks ja vastupidavamaks ning elastsemaks.

Erilist tähelepanu tuleks pöörata nahkpolstritele ja istmetele. Hooldamata nahk kipub pragunema. Selle jaoks on olemas spetsiaalsed naha puhastusained ja nahapiimad, nahakreemid. Nahakreemi ei tohi kasutada ventileeritavatel istmetel, seal tuleks kindlasti kasutada nahapiima mis ei ummista mikroauke. Hooldatud nahk ei ole libe ega läigi.
Klaaside hooldamiseks pakutakse klaasivahasid ja puhastusaineid, mis takistavad udu tekke klaaside sisepindadele.