Selle kasutamine või vähemalt paigaldamine ja kasutuselevõtt pole päris sama mugav kui "tavaliste" brauserite puhul, aga privaatsus maksab ka midagi, eks ole.

Wired tõi hiljuti avalikkuse ette piinliku loo, mille kohaselt Toris leiti (ja peagi ka "plaasterdati") vallutus ehk exploit, mis muutis võimalikuks selle kasutajate kohta infot koguda.

Vähe sellest, info kogumine tõesti leidis aset ja kõik jäljed viivad vana hea Onu Samini.

Mis juhtus? Vallutuse tagajärjel hakati nakatatud masinate MAC-aadresse ja hostinimesid edastama veebiserverisse Restonis (Washington D.C. lähedal).

Tegemist peaks olema tarkvaraga (või selle osaga), mida FBI ehk Föderaalse Juurdlusbüroo esindajad kasutavad juba 2002. aastast netis mitmesuguste kurjategijate püüdmiseks, sh häkkerid, väljapressijad, pedofiilid.

Kokkuvõttes on Wirediga suhelnud asjatundjad kindlad, et valitsuse nuhid said tänu Torile järjekordse võimaluse tavainimeste kohta infot koguda.

JavaScriptil põhinev vallutus leidus Firefox 17 koodis, millele "turvaline netisirvija" üldse rajanes.

Nüüdseks olla vallutus "ravitud" nii Firefoxis kui ka Toris. Kui olete brauserit värskendanud pärast 26. juunit, on oht eemaldatud.

Ülalolevat fotot, mis kujutab häkkerit, on kasutatud puhtalt illustreerival eesmärgil. See ei seostu (ilmselt) otseselt artikli sisuga.