„Me leidsime ta üles, ta on praegu ühe kaubalaeva pardal,“ ütles AMSA esindaja Sky Newsi vahendusel. „Ta ütles, et sai vigastada, aga ei olnud oma vigastuste ulatuses veel kindel.“

Ido Hurkmans, kes rääkis Tuijniga pärast kokkupõrget, ütles, et sõber nägi tankerit, kui see oli vaid umbes 300 meetri kaugusel ja siis oli juba liiga hilja kõrvale põigata.

„Ta oli täpselt kokkupõrkekursil. Nii et ta arvas: „Okei, ma saan nüüd surma.“,“ rääkis Hurkmans. „Tankeriga kokkupõrke üleelamine väikeses sõudepaadis ei ole väga tõenäoline.“

Tuijn, kes oli vaid seitse meetrit pikas sõudepaadis, mäletas, et tanker vedas teda pikka aega kaasa ja ta käis mitu korda ümber, enne kui vabaks sai.

Hurkmansi sõnul kahtlustab Tuijn, et purunenud on roided ja sõrm, aga ta on Nigeeriasse suunduva kaubalaeva pardal taas jalul.

Austraalia võimude teatel oli hollandlasel tohutult õnne, et ta sellisest kõrvalisest kohast keset ookeani nii kiiresti üles korjati.

„See on küll üsna tiheda liiklusega ookeaniosa, aga kaubalaevad võivad tihti olla 3-4 päeva kaugusel, aga see oli vaid mõne tunni kaugusel,“ ütles AMSA esindaja.

Tuijn, kes on varem sõudnud üle Atlandi ja Vaikse ookeani, alustas teekonda Kookossaartelt 5. mail. Teekonna pikkuseks oli kavandatud 9000 kilomeetrit ja see pidi kestma 120 päeva.