Imelikud jooned on väga varieeruva iseloomuga. Kaks komplekti meenutavad mõneti linnatänavate skeemi, kuhu pole maju lisatud, kattes veidi üle kahe kilomeetri pikkust ja ühe kilomeetri laiust ala. Otsekohe pakkusid vandenõuteoreetikud välja oma teooriad: tegu peab olema kas jälgedega tulnukate tegevusest või vähemalt mõne kadunud tsivilisatsiooni jäänustega, vahendab New Scientist.

Õige veidi tõenäolisem on, et moodustised pakuvad tulevikus startivatele Hiina kosmoseaparaatidele mingisugust visuaalset koordinaatraamistikku. 2008. aasta septembris startinud mehitatud Hiina kosmosesõiduk Shenzhou 7 võttis laotusse kaasa väikese tehiskaaslase, mis tiirles orbiidil kapslist paari kilomeetri kaugusel. Jaapani uurijad usuvad, et seadeldis testis kvantvõtmete jaotussüsteemi kosmosesõiduki ja satelliidi vahel. Kas on võimalik, et suhtlus Maal ja kosmoses viibivate sidevahendite vahel eeldab mingisugust keerukat vaatesihikut maapinnal?

Tõenäoliselt mitte. Pigem kujutavad kõrbesse veetud jooned endast hoopis Hiina rahvaarmee õppemärklauda. Miks? Vastuse reedab üks rajatistest.

Moodustise keskosas, mis kõrgelt sarnaneb üllataval moel Stonehenge’ile, muutuvad lähemale suumides nähtavaks kolm tillukest lennukit. Ilmselgelt on tegemist mingisuguse militaarse sihtmärgiga kasutamiseks lennu- või relvarünnakute õppuste raames.

Veel ühe, umbes 200-meetrise läbimõõduga sõrestiku juures on näha detaile, mis on ilmselgelt pilbasteks tulistatud, mis jällegi kinnitab märkilaskmispraktika-hüpoteesi. Samuti pole helesinine võlts-maandumisrada mõeldud ilmselt mitte stiilitundlikele tulnukatele, vaid lennukitelt õhk-maa-relvadega täpsuslaskmise treenimiseks.

Muidugi jääb alati võimalus, et kaardirakendus Google Maps on langenud häkkerite rünnaku ohvriks ja et need „struktuurid” pole muud kui digitaalselt konstrueeritud pealiskihid, mille ainsaks eesmärgiks on vandenõuteoreetikuid mitmeks nädalaks ärevusse ajada — teisisõnu, 21. sajandi versioon viljaringidest.