Tuleb välja, et sellistel taevakehadel ei ole võib-olla olemas magnetvälja, mis hoiaks eemal elusolenditele ohtlikku kiirgust. Sellisele järeldusele on jõudnud rühm Prantsuse teadlasi, vahendavad
.

Arvatakse, et planeetidele tekitab magnetvälja nende poolvedel raudsüdamik, ent Guillaume Morard Pariisis asuvast Mineraloogia ja kondenseeritud aine füüsika Instituudist on koos kolleegidega supermaakerasid arvutimudelil simuleerinud ja kirjutavad sellest võrguväljaandes Arxiv.org.

Morardi ja ta kolleegide mudel näitab, et suure rõhu tõttu on suurte kivise pinnaga planeetide tuumad täiesti tahked — seetõttu ei ole neil arvatavasti ka magnetvälja, aga ilma magnetväljata planeeti pommitab pidevalt kosmiline kiirgus.

Vähe sellest, et see kiirgus kahjustab meile teadaolevaid eluvorme, pühivad pühivad tähetuuleosakesed planeedi ümbert atmosfääri minema, nii et raske on ette kujutada, kuidas sellistes tingimustes elu võiks tekkida.

Vlada Stamankovic Saksa aeronautika- ja kosmosekeskusest ütleb siiski, et supermaakerade tuumas võib siiski ka vedelat ainet leiduda, sest sügaval suure planeedi sisemuses võib valitseda väga kõrge temperatuur, ja kui raud sulab, võib ka magnetväli tekkida ning elusolenditele kaitset pakkuda.