Firefoxi ja Chrome'i brauseritele saadaval plugin analüüsib kasutaja iga külastatud veebisaiti ja otsib Google'iga seotud internetiaadresse nagu Google Analytics, AdSense või YouTube. Iga kord, kui otsing on viljakas, jõuab ekraanile unikaalne visuaalne häire ja lärm, mis meenutab vihatud vuvuzelapasunat.

Mag.ma ja Know Your Meme projektidega tuntud Jamie Wilkinson lõi Google Alarmi "F*ck Google Weekil" Berliinis.

"Google loob suurepäraseid tooteid ja jagab neid tasuta, mis on muutnud neid netis kõikjalolevaks ja kõiketeadvaks jõuks. Google Alarm ja F*ck Google üldiselt on mõeldud näitama, kuidas reguleerimata kompanii võtab meilt nüüd rohkem informatsiooni kui ükski valitsusagentuur suudaks. Kui ma hakkasin Google Alarmi looma, hämmastas mind, et üle 80 protsendi mu külastatud veebisaitidest sisaldavad mingeid Google'i jälituselemente," kommenteeris ta intervjuus Mashable'i saidile.

Me mõistame, mida Wilkinson üritab tõestada, ja alarmi laskmine võib olla tõesti parim viis, kuidas tahtevastasele infokogumisele netis tähelepanu juhtida. Samas on piir teadlikkuse tõstmise ja hüsteerilisele paranoiale ässitamise vahel. Jah, suur paha Google jälgib meid, aga kas Teise maailmasõja stiilis õhualarmi laskmine on vajalik tõesti iga kord, kui midagi leitakse?

Vaadake tutvustavat klippi ka: