Walesis Anglesey saarel asuv küla nimega Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwyll llantysiliogogogoch (59 tähemärki) ehk "Maria kirik valge sarapuu lohus kiire veekeerise ja punase koopa juures asuva püha Tysilio kiriku juures" on tuntud üle maailma, kuid see pole kaugeltki pikima nimega koht maailmas. Pealegi tunti küla sajandeid vaid nimega Llanfair Pwllgwyngyll ja pika vormi sai ta alles 19. sajandil turistide püüdmiseks.

Uus-Meremaal asub aga mägi, nimega Taumatawhakatangihangak oauauotamateaturipukaka pikimaungahoronukupokaiwhe nua kitanatahu (85 tähemärki), mis tõlgituna tähendaks: "Koht, kus Tamatea, suurte põlvedega mees, kes liugles, ronis ja neelas mägesid, tuntud kui maaõgija, mängis flööti oma armsamale." Guinnessi rekordiraamat pidavat seda siiani pikimaks kohanimeks maailmas.

Paraku on Tais kõrvale panna veel pikem kohanimi. Krung thep maha nakorn amorn ratana kosin­mahintar ayutthay amaha dilok phop noppa ratrajathani burirom udom rajaniwes­mahasat harn amorn phimarn avatarn sathit sakkattiya visanukamprasit  (163 tähte). Tõlkes "Inglite maa, suur jumalike kalliskivide surematuse linn, üheksa õilsa kalliskivi suur ingellik maa, vallutamatu maa, kuninglik linn, meeldiv peamine koht kuninglikule paleele, igavene inglite ja taassündinud hingede maa, ette nähtud ja rajatud kõrgeimate Devade poolt." Meie teame seda linna küll märksa labasema nimega, Bangkok.

Lühima kohanime leiame nähtavasti nii Rootsist kui Norrast, kus Å tähistab jõge ja selliseid kohaviitu leidub mitmes kohas.

Eesti pikima kohanime osas paistab kestvat mõningane vaidlus, mõni väidab, et selleks on Patriarh Aleksius Teise Väljak (27 tähte) Tallinnas, lühim kohanimi on ilmselt Aa küla Virumaal.